Goedkope aansprakelijkheidsverzekering

Goedkoopste aansprakelijkheidsverzekering Meer informatie over een goedkope aansprakelijkheidsverzekering

Deze verzekering dekt schade die je als privť persoon of personen (kinderen) waarvoor je wettelijk aansprakelijk bent toebrengt aan een ander. Ook huisdieren, zoals de hond vallen onder de dekking van deze verzekering. Binnen een gezin kun je elkaar niet aanspakelijk stellen voor een schade. Schade die met een motorrijtuig wordt toegebracht valt buiten de dekking van de aansprakelijkheidsverzekering. Hier geldt de wettelijk verplichte WA-verzekering voor.

De aansprakelijkheidsverzekering is een wat bijzondere verzekering waar het gaat om het antwoord op de vraag of een schade gedekt is. Het bijzondere zit hierin, dat feitelijk niet de maatschappij bepaalt of er dekking is, maar de wet. Immers, alleen een schade waarvoor je in de zin van de wet aansprakelijk bent wordt gedekt. Dat geldt vanzelfsprekend niet voor schade die met opzet of door grove schuld wordt toegebracht. Het gaat dus om ďongelukjesĒ die ieder van ons kan overkomen. Incidenteel komen zeer grote schades voor. Het gaat dan om zwaar letsel of grote vermogensschade. Dat is ook de reden waarom maatschappijen het verzekerde bedrag op of in de buurt van de Ä 1.000.000,- stellen.

Een paar voorbeelden van veel voorkomende schades:
 • een kind schampt met de fiets langs een auto
 • je verliest even de controle over je winkelwagen en maakt schade aan een auto
 • de hond gaat er in een onbewaakt ogenblik vandoor en grijpt een fietser in de broekspijp
 • je laat je koffie op de PC van je buurman/vrouw vallen

Aansprakelijkheidsverzekering

 • Verzeker uw gezin wereldwijd tegen wettelijke aansprakelijkheid
 • Met een verzekerd bedrag van maar liefst Ä 1.250.000
 • Eťn vaste lage premie voor het hele gezin inclusief al uw kinderen
 • Gťťn eigen risico
 • Ontvang 10% internetkorting

Welke schade is gedekt?

Natuurlijk bent u verzekerd bij schade veroorzaakt door:
 • Uzelf
 • Uw huisgenoten
 • Uw huisdieren

Maar de Aansprakelijkheidsverzekering dekt bijvoorbeeld ůůk schade die u veroorzaakt bij mensen die bij u op bezoek zijn. Zelfs als u daarvoor niet aansprakelijk bent (tot Ä 1.000).

Hoeveel is het eigen risico?
 • Uw eigen risico is altijd Ä 0!

Het aansprakelijkheidsrecht zoals we dat kennen kan in bepaalde situaties erg ingewikkeld zijn. Vooral bij schades die door jongere kinderen of huisdieren worden veroorzaakt is dat zo. Dat komt omdat degene die verantwoordelijk is voor het toezicht, ook verantwoordelijk is voor eventuele schades. Oudere kinderen worden geacht voldoende normbesef te hebben om te kunnen begrijpen dat bepaald gedrag tot schade leidt. In dergelijke gevallen zal (veelal door een rechter) opzet of grove schuld worden aan gerekend. De aansprakelijkheidsverzekering dekt dan de schade niet.

Een voorbeeld: stel dat je de buren vraagt om even op je zevenjarige zoon te passen. De buren vinden dat goed. Zoonlief gaat naar de buren en maakt daar vervolgens de PC kapot. Dat valt onder de eigen verantwoordelijkheid van de buren. Wanneer dezelfde zoon spontaan bij dezelfde buren naar binnen gaat en dezelfde PC stuk maakt, dan ben je daar zelf aansprakelijk voor en dekt de aansprakelijkheidsverzekering de schade.

Je hoeft je als verzekerde niet druk te maken over dekking of geen dekking. Immers, wanneer je aansprakelijk bent in de zin van de wet dan is schade gedekt; wanneer je niet wettelijk aansprakelijk bent is er geen dekking. Dat hoeft ook niet want je bent ook niet aansprakelijk. De maatschappij zal de toedracht van een schade toetsen aan de wet en op basis daarvan uitkeren of niet.

Steeds meer maatschappijen maken een (positieve) uitzondering op de wettelijke aansprakelijkheid en dat is schade die ontstaat tijdens een ďvriendendienstĒ. Stel dat je bij vrienden (onbetaald) helpt bij een klusje en je maakt schade. Bijvoorbeeld: je stoot een trapje om en die valt op een glazen tafel. Of je loopt met een balk onder de arm, je draait je om en je neemt met de balk de flatscreen tv mee. In dergelijke gevallen ben je niet wettelijk aansprakelijk omdat de wet dat bepaalt. Erg vervelend, want je voelt je wel aansprakelijk. Bedoelde uitzondering is dat de maatschappij ook dit (regelmatig voorkomende) schades dekt. Wel geldt een maximum bedrag dat per maatschappij erg kan verschillen. Een belangrijk aandachtspunt dus bij de keuze welke aansprakelijkheidsverzekering je kiest.

Bereken meteen de premie voor uw aansprakelijkheidsverzekering

Aansprakelijkheidsverzekering berekenen

Het Verzekeringscenter garandeert de goedkoopste aansprakelijkheidsverzekering, wij zijn de absolute specialist in goedkope aansprakelijkheidsverzekeringen.
 

Bereken nu zelf de goedkoopste premie.

Nieuws

Online verzekeren!

Online verzekeren via internet kan vanuit

Alle maatschappijen

Tags

Goedkoop verzekeren
Goedkoopste verzekeringen
Goedkope verzekeringen

Snelmenu


(c) Copyright 2005 - 2018, www.verzekeringscenter.nl - Alle rechten voorbehouden.